Ingesloten tussen Utrecht, Houten en Bunnik, ligt langs de spoorlijn Utrecht-'s Hertogenbosch, een klein groen, waterrijk gebied. Een door mensenhanden aangelegd bos (een broekbos), met wandel- en fietspaden. Op een mistige ochtend is dit een oase van rust voor wandelaars en rustzoekers.
's Morgens in alle vroegte fietsen forensen naar de Uithof, één keer per vijftien minuten hoor je de trein passeren en bij wind uit het noorden, is de snelweg A12 met zijn geraas een storende factor op de achtergrond.
Maar lopend over de slingerende paden, passeer je een enkele wandelaar, al dan niet met hond, een hardloper, vaak met koptelefoon op, dan wordt je helemaal niet opgemerkt.
Vogelaars zijn er in het voorjaar, als de ooievaars broeden, de nijlganzen en de brandganzen hier hun onderkomen hebben voor hun jongen, zodat je complete gezinnen kunt zien.  Als je goed luistert hoor je zo nu en dan de koekoek en met geluk een groene specht.
Reeën steken door langs de oostgrens van Utrecht, hier is voldoende water te vinden. En niet te vergeten, de ringslang, in verschillende broedhopen.
Een speelbos aan de oostzijde, met waterpartijen completeert het geheel.

You may also like

Back to Top