Hi, Ik ben Con van Staa!

Fotograferen is voor mij om je heen kijken en de schoonheid van de omgeving vast leggen. Dat doe ik vaak tijdens het wandelen. Als herinnering, maar ook als documentatie, een beeldverhaal, het vastleggen van momenten die je niet iedere dag weer ziet, omdat ieder moment weer anders is en je je altijd weer ergens anders bevindt.

Opstanding en verval
Wanneer een lelijk eendje een feniks met rafelranden wordt. Een oogst van 3 dagen rondlopen, rondtoeren en rondkijken in Charleroi. Een stad met grote architectonische en sociale verschillen. Een herinnering van een kort bezoek aan een stad die opkrabbelt uit een grauw verleden. Het stadsbestuur is bezig met vernieuwing, dank zij een bijdrage van de EU. Een groot deel van het centrum is en wordt vernieuwd. Waardoor het contrast met de achtergebleven wijken nog groter is geworden. Met deze serie in kleur wil ik het positieve van deze stad benadrukken, terwijl op iedere straathoek een negatief gevoel opkomt.
Urbex in zwart/wit
Verbijsterend voor ons, Nederlanders, dat deze industriƫle restanten van voorbije jaren er nog steeds staan. In ons dicht bevolkte landje wordt iedere centimeter zo optimaal mogelijk gebruikt en is verval nauwelijks te vinden. Dit in tegenstelling tot onze buurlanden. Na glorietijden gekend te hebben, nu monumenten van verval. Een enkele uitgezonderd, die heeft een herbestemming gekregen, waarin de schoonheid van weleer bewaard blijft. Het overige wacht al decennia, vergeefs, op betere tijden.
Houten centrum
Water
Portretten
Portretten zijn geen dagelijkse bezigheid voor mij, mede omdat ik geen eigen studio heb. Ik werk altijd op locatie en probeer er iets speciaals van te maken.
Diepere gedachten, diepere gevoelens
Divine light, gives enlightenment and distraction, it also gives hold to the seekers.
Noord Nederland Groningen
Het verre Noorden, verre reis, verre familie en vergezichten.
Mist, mysterieus en fascinerend
Vakantiepark
Op een vakantiepark in het zuiden van Nederland vond ik in een verstopt hoekje, vakantiewoningen. Deze worden vermoedelijk gebruikt om in het hoogseizoen seizoenswerkers te huisvesten.
Textielmuseum Bocholt (D)
De restanten van de textielindustrie, die in de eerste helft van de vorige eeuw, zo bloeide in deze grensregio, staan nu opgesteld in Bocholt (D).
Utrecht de Kern
Het nieuwe hart van ons land, de Kern van Utrecht, wordt gedragen op palen, boven de begane grond, of wordt dit juist opgetild? Daarnaast is water de kern van ons bestaan, ook de kern van Utrecht. De cirkel is weer rond, na vele jaren.
Wandelstok special Veilinghuis Peerdeman
Back to Top