Hi, Ik ben Con van Staa!

Ik werk sinds 2005 als zelfstandig fotograaf. Mijn opdrachtgevers zijn particulieren en bedrijven. Mijn passie is anderen beter te leren fotograferen, dat doe ik op individuele basis of via de Fotoschool van Statief. Op mijn werk, hier gepubliceerd, rust copyright.

Portret
Portretten zijn geen dagelijkse bezigheid voor mij, mede omdat ik geen eigen studio heb. Ik werk altijd op locatie en probeer er iets speciaals van te maken.
Itinéraire baroque
Een fotoimpressie van een muziekreis naar de Dordogne. Een muziekfestival onder auspiciën van Ton Koopman.
Diepere gedachten, diepere gevoelens
Divine light, gives enlightenment and distraction, it also gives hold to the seekers
Klompenpaden
Klompenpaden zijn er in midden Nederland. Een initiatief van Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Landschap Erfgoed Utrecht. Je loopt er door weilanden, veengebieden, langs beken, langs sloten of door bosgebied. Alles bewegwijzerd, heerlijk ontspannen, voor de wandelaar. Veelal zonder storend motorisch verkeer. Vaak met een verlenging of een verkorting van de route. Je ziet Nederland zoals Nederland hoort te zijn, landelijk.
Noord Nederland Groningen
Het verre Noorden, verre reis, verre familie en vergezichten.
Tulp
Niet mijn donkere periode, maar mijn fascinatie voor close-up en macro. Daarbij is het bijzonder om te zien hoe tulpen uit bollen, vrij tot wasdom komen als ze binnen staan en zich daarna richten naar het ritme van het daglicht.
Bloemen
Door de jaren heen maak ik foto's van bloemen en planten, zowel binnen als buiten, gewoon wat ik mooi vind
Mist, mysterieus en fascinerend
Winterwandeling
Ik vind het altijd een uitdaging om een vertrouwde omgeving, zoals mijn eigen woonomgeving, origineel vast te leggen. Winterse omstandigheden hepen enorm daarbij, diepblauwe luchten, lage zon, waardoor interessante schaduwen ontstaan, prikkelen mijn creativiteit. Zeker als het dan ook nog lukt op op de juiste manier de zon in beeld te brengen.
Ons' Lieve Heer op Solder
Vakantiepark in verval
Op een vakantiepark in het zuiden van Nederland vond ik in een verstopt hoekje, vakantiewoningen. Deze worden vermoedelijk gebruikt om in het hoogseizoen seizoenswerkers te huisvesten.
Textielmuseum Bocholt (D)
De restanten van de textielindustrie, die in de eerste helft van de vorige eeuw, zo bloeide in deze grensregio, staan nu opgesteld in Bocholt (D).
Uitgelopen
Een laars op een boomstam, uitgelopen, te ver heen, te ver gelopen, de eigenaar ontreddert achtergelaten, moest op één laars verder, of is die hier achter gebleven in het veen......Ik zag er een stilleven in
Aardbei
Een aardbei van begin tot einde, met als eindresultaat een compilatie à la Piet Mondriaan.
Noord en Oost Nederland
Een langjarig project, waar in het landschappelijk karakter wordt weergeven langs grens van Nederland met Duitsland. Dit gebied wordt door de geologische samenstelling en het hoogteverschil met de rest van Nederland gevormd. Natuurlijke waterlopen en uitgestrekte landerijen op hoge zandgrond en hoogveen, geven deze oostgrens een eigen karakter in vegetatie.
Borkense baan
In de ochtenduren is het enige dat je hoort, de wind door de kale takken, een enkele merel speurt tussen de afgevallen bladeren, een koolmees houd hem nauwgezet in de gaten, wachtend op wat komen gaat. De oude spoorlijn houdt hier op te bestaan, zijn functie is verdwenen, de natuur heeft hem over genomen. Een enkele witte reiger laat zich zien aan de oever van het ven en vliegt verstoort op. Nederland houdt hier op, even verder begint Duitsland. Een niemandsland, zeker 's morgens vroeg.
Back to Top