Hi, Ik ben Con van Staa!

Fotograferen is voor mij om je heen kijken en de schoonheid van het licht vast te leggen. Dat doe ik vaak tijdens het wandelen. Als herinnering, maar ook als documentatie, een beeldverhaal, het vastleggen van momenten die je niet iedere dag weer ziet, omdat ieder moment weer anders is.

Mensen
Hilgelo
In de verre Achterhoek, dicht bij de Duitse grens ligt een waterplas, ontstaan door zandafgravingen sinds begin 1970. Inmiddels voorziet deze plas in recreatie behoeften en is dit ook een kraamkamer voor watervogels zoals futen, meerkoeten, eenden ganzen, aalscholvers en soms ook een verdwaalde flamingo. Doordat deze plas op 40m boven NAP ligt is het licht, vooral bij zonsondergang vaak betoverend en iedere dag weer anders.
Ai Weiwei
Confetti
In de late herfst, wanneer de dagen korter worden en de bomen hun bladeren verliezen, danst het laatste zonlicht door de kruinen van de bomen. Een gloed filtert door de nog aanwezige bladeren, de wereld wordt gehuld in een warme deken van rood en oranje. Het laatste zonlicht streelt zachtjes de aarde, als een liefdevolle omhelzing voordat de koude winter haar intrede doet. Het is een betoverend schouwspel dat de schoonheid van de natuur op haar hoogtepunt laat zien, een moment om te koesteren en te genieten van de eenvoudige pracht van het leven.
van zwart naar grijs naar wit en terug
Verval en wederopstanding
Wanneer een lelijk eendje een feniks met rafelranden wordt. Een oogst van 3 dagen rondlopen, rondtoeren en rondkijken in Charleroi. Een stad met grote architectonische en sociale verschillen. Een herinnering van een kort bezoek aan een stad die opkrabbelt uit een grauw verleden. Het stadsbestuur is bezig met vernieuwing, dank zij een bijdrage van de EU. Een groot deel van het centrum is en wordt vernieuwd. Waardoor het contrast met de achtergebleven wijken nog groter is geworden. Met deze serie in kleur wil ik het positieve van deze stad benadrukken, terwijl op iedere straathoek een negatief gevoel opkomt.
Urbex in zwart/wit
Verbijsterend voor ons, Nederlanders, dat deze industriƫle restanten van voorbije jaren er nog steeds staan. In ons dicht bevolkte landje wordt iedere centimeter zo optimaal mogelijk gebruikt en is verval nauwelijks te vinden. Dit in tegenstelling tot onze buurlanden. Na glorietijden gekend te hebben, nu monumenten van verval. Een enkele uitgezonderd, die heeft een herbestemming gekregen, waarin de schoonheid van weleer bewaard blijft. Het overige wacht al decennia, vergeefs, op betere tijden.
Houten centrum
Water
Portretten
Portretten zijn geen dagelijkse bezigheid voor mij, mede omdat ik geen eigen studio heb. Ik werk altijd op locatie en probeer er iets speciaals van te maken.
Diepere gedachten, diepere gevoelens
Divine light, gives enlightenment and distraction, it also gives hold to the seekers.
Noord Nederland Groningen
Het verre Noorden, verre reis, verre familie en vergezichten.
Mist, mysterieus en fascinerend
Vakantiepark
Op een vakantiepark in het zuiden van Nederland vond ik in een verstopt hoekje, vakantiewoningen. Deze worden vermoedelijk gebruikt om in het hoogseizoen seizoenswerkers te huisvesten.
Textielmuseum Bocholt (D)
De restanten van de textielindustrie, die in de eerste helft van de vorige eeuw, zo bloeide in deze grensregio, staan nu opgesteld in Bocholt (D).
Back to Top